Teamcoaching dag 


Een hond als hulp bij groepsbinding

Het zorgdragen voor een goed samenwerkend team is niet altijd vanzelfsprekend. Teamcoaching met hulp van honden is hiervoor een uitstekende manier om de onderlinge binding en effectiviteit van een team te stimuleren. Doordat men elkaar op een heel andere manier leert kennen wordt de onderlinge samenwerking, veiligheid en sfeer op de werkvloer bevorderd, wat in positieve zin doorwerkt op de productiviteit. 

De hond als leermeester

Honden laten vakmanschap zien in het lezen van het gedrag (houding, bewegingen, stemintonaties), emoties en intenties van mensen.  Dit maakt ze zo ontzettend geschikt en ook plezierig om mee samen te werken. Men wordt op een respectvolle wijze bewust gemaakt van een ieders kwaliteiten, de wijze van samenwerken en ook welk gedrag of capaciteiten wellicht wat meer aandacht nodig heeft. 

Naast een waardevolle leerervaring om op deze wijze met honden te werken is het ook een unieke manier om je bewust te worden van jouw kwaliteiten en te oefenen met nieuwe vaardigheden. Het maakt bewust en verbindt de teamleden tegelijkertijd, hoe mooi is dat!?

Onvergetelijke ervaring 

Wij bieden een onvergetelijke ervaring, waarbij werk, plezier en professionaliteit samenkomen tijdens deze teamcoaching dag. Jouw team staat centraal! Afhankelijk van het doel van de workshop werken we met een door ons voorbereid thema, gericht op teambuilding/coaching in samenwerking met honden.

Wij maken het graag persoonlijk en bieden maatwerk, dit houdt in dat wij tevens kunnen inspelen op een specifiek thema wat op dat moment actueel is binnen jouw team.

Thema's die aangesproken kunnen worden zijn: 

samenwerken & communicatie

vertrouwen & verbinding

natuurlijk leiderschapsontwikkeling & impact 

Onze aanpak brengt mensen samen én verbindt, door middel van het gezamenlijk bouwen aan belangrijke vaardigheden.

Ons team-coaching team

Onze 3 trainers zijn breed opgeleid, tevens als ‘coach met hond’, en hebben alle drie hun eigen specialismen binnen het coachen en trainen. Allen zijn werkzaam in een eigen coachpraktijk en werken samen met honden. Een bevlogen drietal dat breed inzetbaar en ruimdenkend is, met hart voor mens en hond.

Onze honden

We werken met 4 honden: 2 reuen en 2 teefjes. Allen hebben ze een eigen karakter en reageren dan ook op eigen wijze op de omgeving en omstandigheden die zich voordoen. Dit zorgt bij een eerste ontmoeting meteen voor een fantastisch schouwspel. Hoe reageren de honden op de teamleden, en andersom, en op de omgeving? Welke leermomenten ontstaan als vanzelf?

Welzijn staat voorop! 

Voor de honden is het hard werken; een nieuwe omgeving en nieuwe mensen. Wij vinden het belangrijk dat we onze roedel honden goed in de gaten kunnen houden en zorgen op ook zo goed mogelijk voor hun welzijn. 

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor jouw team?

Informeer gerust naar de mogelijkheden voor team-coaching binnen jouw team en laat je verrassen door de mogelijkheden.