Tweedaagse Verdiepingscursus

"Psychofysiek werken, samen met je hond"

 

Ben je op zoek naar een praktische cursus waarvan de opdrachten en werkvormen direct toepasbaar zijn binnen je praktijk?  En wil je graag meer weten over het werken vanuit een lichaamsgerichte benaderingswijze?

Wat leer je?

Lichaamsgericht werken staat centraal, waarbij je samen met je hond zult ervaren wat psychofysiek werken écht betekent en welke bijzondere impact dit heeft. Ook leer je hoe je vanuit verbinding tussen lichaam en geest kunt bouwen aan zelfcontrole, vertrouwen en mentale kracht. Door dit proces samen met je hond te beleven krijg je een prachtige en krachtige ervaring.

Na het volgen van de cursus kun je zelfstandig vanuit een psychofysieke invalshoek gaan werken met jouw doelgroep. In een overzichtelijk cursusboek vind je een uitgewerkt programma met daarin alle werkvormen.

Door te werken aan lichaams- en zelfbewustzijn kun je emoties en spanningen die opkomen eerder herkennen en voelen.  Als je jezelf leert kennen in verschillende situaties en je weet hoe je erop kunt reageren, bouw je aan zelfkennis en zelfvertrouwen.

Ook wordt er gewerkt met mentale kracht. Je innerlijk kompas (focus) en het geloven in je eigen mogelijkheden versterkt het gevoel van zelfcontrole.


Wat ga je doen?

We starten met een gezellig ontvangst waarbij er koffie, thee en wat lekkers voor je klaarstaat. En we doen een kennismakingsopdracht, zodat er een fijne sfeer in de groep kan ontstaan.

Er volgt een korte theoretische inleiding over psychofysiek werken, waarna je in deze 2-daagse cursus samen met je hond aan het werk met thema’s als zelfbewustzijn & lichaamsbewustzijn, mentale kracht & grenzen en zelfleiderschap.

Aan het einde van iedere cursusdag is er ruimte voor evaluatie en reflectie. Je ontvangt een thuisopdracht waarmee je kunt oefenen, welke in cursusdag 2 behandeld zal worden. Door te kijken en luisteren naar elkaars opdrachten, kun je inspiratie opdoen en ideeën met elkaar uitwisselen. Zo groeit jouw rugzakje van inspiratie, kennis én nieuwe werkvormen.  

Wat kun je verwachten?

De cursus is zeer praktisch van aard. Hierdoor kun je direct aan de slag met de opdrachten. Je krijgt een overzichtelijke cursusmap met daarin alle werkvormen, verdeeld over verschillende thema’s die aan bod komen tijdens de 2-daagse cursus.

Verder kun je een gevulde dag verwachten met persoonlijke aandacht en tijd voor jou en jouw hond. Om die reden is er ruimte voor slechts 4 deelnemers.

Data

Zaterdag 26 maart & 9 april van 10:00 tot 15:00 in Amersfoort (volgeboekt)

Zaterdag 1 & 15 oktober 2022 van 10:00 tot 15:00 in Amersfoort (volgeboekt)

Praktische informatie

De cursus wordt op 2 locaties aangeboden.

Kynologen Vereniging Waalwijk,  Baan 19, 5171 NC Kaatsheuvel (Noord-Brabant)

HSVA, sportpark Zielhorst 4, 3822 ZT Amersfoort (Utrecht)LET OP: inschrijving en betaling gaat via de DAI Academy, www.daiacademy.nl 

 

Deze cursus is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Viervoeter Feedback en DAI Academy, onderdeel van Dokter Snuffel