Coaching voor jeugd

Fijne leeromgeving

Voor sommige jongeren is het lastig om over zichzelf, gevoelens of ingewikkelde situaties te praten. Door actief met de hond bezig te zijn, kom je in beweging en ontstaat een fijne en ontspannen leeromgeving, zonder continu over moeilijke dingen te praten.

Leren door te doen en ervaren

Je leert op jouw eigen tempo nieuwe vaardigheden,  door het doen van leuke en leerzame opdrachten samen met de hond. Hierdoor ontstaan succeservaringen, krijgt je zelfvertrouwen een boost en komt er ontspanning in hoofd en lijf. Ook kom makkelijker in verbinding met je lijf, gevoel en onderliggende emoties en ontstaat er innerlijke kracht. 

Wat leer je zoal? 

- via de hond ontspannen en durven zijn wie je bent

- samenwerken en afstemmen

- hoe communicatie werkt en hoe je dit gebruikt

- hoe je verbinding maakt met jezelf en anderen

- hoe belangrijk eigen ruimte is

- hoe je grenzen leert aangeven en respecteren

- hoe je jezelf beter kennen in sociale situaties 

 

Oplossingsgericht werken

Coaching met inzet van de hond is bij ons veelal oplossingsgericht georiënteerd. Dit betekent dat we vooral kijken naar de wenselijke situatie, wat jouw kind nodig heeft, wilt leren of veranderen,  waarbij de focus op zijn of haar eigen veerkracht ligt en hij of zij gestimuleerd wordt om zelf tot oplossingen te komen. Jouw kind wordt geleerd om zijn of haar gevoel, gedachten en gedrag zelf te kunnen sturen.

Wat kost een coachingtraject? 

De investering van een coachingtraject begint bij 295,- euro

Hoe een traject precies verloopt en wat je verder kunt verwachten, lees je hier

Innerlijke kracht en zelfvertrouwen